Norsk Lokomotivmannsforbund støtter de streikende sykkelbudene i Foodora

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Norsk Lokomotivmannsforbund ønsker å utrykke sin hele og fulle støtte til de Foodora- ansatte som gikk ut i streik 20.08-19. 102 sykkelbud har satt syklene i stativet i kampen for et ordna arbeidsliv, i kampen for ei lønn å leve av, for trygghet og medbestemmelse. Det står det respekt av!

I mer enn tre år har sykkelbudene i samarbeid med Transportarbeiderforbundet jobbet for en tariffavtale, uten hell takket være en lite samarbeidsvillig arbeidsgiver. Foodora- ledelsen har trenert og dratt tida ut. Og til slutt endte da også meklinga hos Riksmekleren med brudd.

Hvis Foodora ønsker å bli oppfattet som en seriøs arbeidsgiver bør de snarest innfri de ansattes krav om noe så grunnleggende som en tariffavtale. Enn så lenge har Foodora- ledelsen anlagt en ufin stil. De fremstiller de ansattes krav som ufornuftige og uansvarlige og hvor de henter tallene sine fra vites ikke. Det vi derimot vet er at timelønna til sykkelbudene har stått stille i tre år, at provisjonen er så som så og at de står for utstyret sitt selv. Stå på krava! De er hverken ufornuftig eller uansvarlig – de er rett og de er rimelige.

Vi ønsker de streikende mot og hell i kampen for tariffavtale! Stå på – hold ut. Vi er takknemlig for at dere aktivt tar kampen om et ordna arbeidsliv – for hver tariffavtale som kjempes på plass blir arbeidslivet litt bedre, derfor er også deres kamp alles kamp!

Kameratslig hilsen
Norsk Lokomotivmannsforbund