Grunnkurs i organisasjonskunnskap

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Fagforeninger er en formell part i utviklingen av lønns- og arbeidsvilkår i Norge. På dette kurset lærer du om hvordan man drifter en forening/klubb. Du lærer om hvorfor fagforeningen er viktig for din arbeidshverdag.

AVLYST

  • Tidspunkt: 17. til 19. mars 2020 (deltagere fra Sør- og Østlandet må ankomme Røros 16. mars).
  • Sted: Røros Hotell
  • Påmelding: Innen 1. mars 2020. Ta kontakt med studiesekretær Thor Heine Jakobshaug (studieutvalg@lokmann.no / 48 00 36 93).
  • Org. perm.: Du må søke org. perm. snarest.
  • For: Alle medlemmer i NLF.

På dette kurset lærer du om hva en fagforening er, hvilke oppgaver den har og hvordan den arbeider for dine interesser. Kurset gir en innføring i spillereglene i arbeidslivet. Hvilke rettigheter arbeidstakerne har og hvordan du kan få innflytelse på lønns- og arbeidsvilkår på din egen arbeidsplass.

Kurset gir en innføring i praktisk foreningsarbeid. Vi bruker dagsaktuelle situasjoner fra lokomotivførerne hverdag i kurset. Du får anledning til å bli kjent med lokomotivførere fra andre deler av landet og som jobber i andre selskaper. Kurset er åpent for alle medlemmer og passer for de som har lyst til å lære om hvordan medvirke i egen arbeidshverdag.

Du har rett til permisjon med lønn for å gå på kurs i henhold til hovedavtalen mellom LO-Spekter § 26. Medlemmer ansatt i LKAB/Grenland Rail/Taraldvik maskin følger hovedavtalen i NHO § 5-8. Hvis du har lyst til å delta på kurset, søk permisjon umiddelbart.