Dugnad på Stolkilen flyttet til 8.-9.oktober 2020

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

NLF eier det fantastiske feriestedet Stolkilen i Søgne sammen med Lokomotivpersonalets forening Kristiansand og Jernbanepersonalets Bank og Forsikring. I 2008 bygde vi fire nye hytter og stedet brukes både til kursaktivitet og til utleie til medlemmer og andre. Inntrykket er at de som har besøkt stedet, enten på kurs eller privat, setter stor pris på at lokomotivførerne har tilgang til en slik perle på Sørlandskysten.

Men feriestedet vårt på Stolkilen er verken gratis eller vedlikeholdsfritt. Dagens utleiepriser er basert på at vi selv står for mye av driften og vedlikeholdet. Tradisjonelt i fagforeningenes historie betyr det dugnad. For tiden er det veldig få som bidrar med dugnadsarbeidet på Stolkilen. Stort sett er det tillitsvalgte, som også gjør mye annet frivillig arbeid for medlemmene. Slik vi lever i dag er det ikke like naturlig å stille på dugnad som i tidligere tider. Kulturen har endret seg og mange har både egne hytter og steder de bruker fritiden sin på, i tillegg til at familie og andre interesser er mer naturlig å prioritere. Likevel, hvis vi skal kunne beholde Stolkilen og lave utleiepriser trenger vi at flere velger å bruke litt av sin fritid på å ivareta stedet vårt. NLF oppfordrer derfor medlemmene til
å mobilisere dugnadslyst til høstens dugnad! Kjenn godt etter om lysten melder seg. 

Dugnadene på Stolkilen er veldig hyggelige sammenkomster sammen med kollegaer og ofte også familiemedlemmer. NLF holder mat og drikke og tilbyr overnatting for de som ønsker det. Denne gangen er dugnaden lagt til ukedager, men som regel er dugnader i helg. Erfaring viser at for lokomotivførere som jobber turnus er det gjerne hipp som happ.

Hvis du er glad i stedet, eller om du aldri har vært der, la dette være en gyllen mulighet til å oppleve noen fine høstdager på vår vakre sørlandsperle, og bidra til godt samhold med gode kolleger.

Årets oppgaver er blant annet:

  • Båtene skal på land og vaskes
  • Motorene skal klargjøres
  • Henge opp nye gardiner
  • Fylle opp bestikk, kopper og kar i alle hytter
  • Tine av frysebokser i alle hytter
  • Flikke og male innvendig i alle hytter
  • Rydde sjøboden og lage hyller
  • Rydde eiendommen
  • Hente ved til hyttene

Transport. Det enkleste er å kjøre bil til Prestebukta i Søgne, men det er fullt mulig å reise med tog til Kristiansand og buss 40 til Åros. Hvis noen velger dette skal vi sørge for henting den siste biten.

Velkommen til dugnad. Vi gleder oss til å se deg!

Hilsen styret i Stolkilen

Interesserte kan kontakte Grethe Thorsen, thorsen@lokmann.no Mobil: 90676182