Dugnadsånd søkes til Stolkilen 15.- 16.oktober

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Dugnadsstart: fredag 15/10 kl 10:00

Du kan være med hele dugnaden, en dag eller noen timer, det som passer for deg. Alle monner drar. NLF holder mat drikke og overnatting på dugnaden.

Årets oppgaver er:

  • Båtene skal på land og vaskes
  • Motorene skal klargjøres
  • Henge opp nye gardiner
  • Fylle opp bestikk, kopper og kar i alle hytter
  • Tine av frysebokser i alle hytter
  • Rydde sjøboden
  • Rydde eiendommen
  • Rengjøring av hyttene
  • Bytte insektnetting på gesimser
  • Bytte nattbordslamper

Transport til Stolkilen. Det enkleste er å kjøre bil til Prestebukta i Søgne, men det er fullt mulig å reise med tog til Kristiansand og buss 40 til Åros. Hvis noen velger dette skal vi sørge for henting den siste biten. Det er mulig å overnatte allerede fra torsdag ettermiddag.

Vil du bidra: Kontakt Eirik Larsson: larsson@lokmann.no / mobil: 95247095

Dugnadsånden som komme og går….

NLF eier det fantastiske feriestedet Stolkilen i Søgne sammen med Lokomotivpersonalets forening Kristiansand og Jernbanepersonalets Bank og Forsikring. I 2008 bygde vi fire nye hytter og stedet brukes både til kursaktivitet og til utleie til medlemmer og andre. Inntrykket er at de som har besøkt stedet, enten på kurs eller privat, setter stor pris på at lokomotivførerne har tilgang til en slik perle på Sørlandskysten.

Men feriestedet vårt på Stolkilen er verken gratis eller vedlikeholdsfritt. Dagens utleiepriser er basert på at vi selv står for mye av driften og vedlikeholdet. Tradisjonelt i fagforeningenes historie betyr det dugnad. For tiden er det veldig få som bidrar med dugnadsarbeidet på Stolkilen. Stort sett er det tillitsvalgte, som også gjør mye annet frivillig arbeid for medlemmene. Slik vi lever i dag er det ikke like naturlig å stille på dugnad som i tidligere tider. Kulturen har endret seg og mange har både egne hytter og steder de bruker fritiden sin på, i tillegg til at familie og andre interesser er mer naturlig å prioritere. Likevel, hvis vi skal kunne beholde Stolkilen og lave utleiepriser trenger vi at flere velger å bruke litt av sin fritid på å ivareta stedet vårt. NLF oppfordrer og ønsker derfor at flere av medlemmene tenker på om de lyst til å bidra med litt dugnadsarbeid.

Dugnadene på Stolkilen er veldig hyggelige sammenkomster sammen med kollegaer og ofte også familiemedlemmer. NLF holder mat og drikke og tilbyr overnatting for de som ønsker det. Denne gangen er dugnaden lagt til fredag og lørdag. Erfaring viser at for lokomotivførere som jobber turnus er det gjerne hipp som happ. Hvis du er glad i stedet, eller om du aldri har vært der, la dette være en gyllen mulighet til å oppleve noen fine høstdager på vår vakre sørlandsperle, og bidra til godt samhold med gode kolleger.

Velkommen til dugnad. Vi gleder oss til å se deg!

Hilsen styret i Stolkilen